tirsdag den 2. august 2011

Rejse til Polen - Krakow

Rejse til Krakow i Polen

I juli rejste vi en uge til Krakow i Polen.
Vi er min mand, vores søn på halvandet og mig selv.

Grunden til vi valgte Polen, var at det er billigt, tæt på, og vi bare trængte til afslapning. Det er jo ingen hemmelighed, at man rejser noget anderledes, når der er en lille gut med. Vi har før været i Stettin, og tænkte at Krakow lød lidt mere charmerende.

Vi fik nogle meget billige flybilletter gennem Norwegian og bookede hotellet på Hotels.com. Vi kom afsted for omkring en 2500,-, så det kan jo ikke gøres meget billigere.

Vi valgte et lejligheds hotel der hed Maly Krakow Aparthotel. Det havde et lille køkken, så der var mulighed for mad på værelset, hvis den lille gut var helt umulig.
Hotellet havde kun 2 1/2 stjerne, så vi var noget nervøse, for hvordan det så ville være når vi kom derned. Jeg kan kun sige at vi blev meget positivt overrasket. Personalet var utrolig søde og hjælpsomme. De gør rent kun rent på værelset, når man beder om det, men det passede os kun perfekt.
De havde endda sat en stor kurv legetøj ind til vores søn.
Jeg kan kun anbefale at man bruger dette hotel hvis men rejser med børn, og kun har brug for en base.
Ikke engang 5 minutter fra hotellet ligger et kæmpe shoppingcenter. Der brugte vi en del tid. De havde en dejlig "legeplads", hvor den lille kunne lege, mens far drak kaffe og mor shoppede. Efter 4 timer var jeg ikke engang halvvejs.

Vi kunne gå ind til centrum, pladsen omkring Wawel slottet, på 10 minutter. Det er en rigtig hyggelig by at gå rundt i. Vi gik meget rundt inde i alle de små gader omkring centrum, der var så mange små cafeer man lige kunne snuppe en kop kaffe og en bid mad i.

Om aftenen, når lille gutten var dejset om i sin klapvogn gik vi ind til pladsen omkring Wawel slottet og spiste. Det er godt nok noget dyrere, men der var udendørs overdækket pladser, så vi kunne have klapvognen med til bords, og stemningen var bare så hyggelig, med de store hestevogne og alle gadegøglerne.
Der er osse rig mulighed for at prøve nogle af alle Krakows Michellin nævnte restauranter. Vi spiste bla. på en der hed Szara, der lå midt på pladsen. Vi fik forret, hovedret og drikkevarer for lige under 400,-, så det er jo nogle helt andre priser end i Danmark. Og det var bare rigtig lækkert.

Af seværdigheder er det jo nok mest selve det bare at gå rundt og nyde byen.
De reklamerede med at man kunne komme på tur, ud til Auschwitz eller salt minerne, men der sprang vi over, synes ikke vi ville have lille gutten med derud.
Vi tog dog ud til Krakow Zoo, som kun kan anbefales. Den er ikke super stor, men rigtig hyggelig. Det tager ca 2 timer, så har man set det hele. De har en lille børne zoo, hvor de små kan komme lidt tættere på nogle af dyrene. Zooen ligger helt uden for byen i en skov, så man kan sagtens gå en tur gennem den på vejen hjem.

Så må jeg jo osse lige nævne alle Krakows små skønhedssaloner, så går man ligesom mig, og drømmer om lidt forkælelse, så er det lige byen at prøve det i. Igen er det en hel del billigere end i Danmark, og mens man alligevel er på ferie, så hvorfor ikke lige få lavet en manicure og ansigtsmaske. Eller hvis man er til det, så kan man osse få lavet botox til under det halve af hvad det koster herhjemme.

Jeg kan helt klart kun anbefale en tur til Krakow, og vi kunne helt sikkert godt finde på at tage derned igen. Vi    
har før været i Stetin Polen, men så synes jeg altså at Krakow har mere at byde på. Dels er byen smukkere, da den slap helskindet gennem anden Verdenskrig i forhold til Stetin. Dels er der langt flere restauranter og shopping muligheder. Det er bare en rigtig hyggelig by at opleve.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar